Bebionic ruka


Značajke

Svaki prst ima svoj motor

Poseban motor za svaki prst omogućuje pomicanje ruke i hvatanje na koordiniran i prirodan način. Motori su pozicionirani tako da na najbolji način distribuiraju težinu te šaku čine lakšom i jednostavnijom za korištenje.

Snažni mikroprocesori

Snažni mikroprocesori prate položaj svakoga prsta te sigurno i pouzdano kontroliraju pokrete ruke.

Mogućnost odabira između 14 različitih hvatova

Odabir između 14 različitih tipova hvata i položaja omogućuje jednostavnije izvršavanje brojnih aktivnosti iz svakodnevnog života.

Proporcionalna kontrola brzine

Proporcionalna kontrola brzine osigurava preciznost u izvršavanju osjetljivih i preciznih aktivnosti. Primjerice, može se držati jaje ili gnječiti prazna limenka.

Četiri vrste zgloba zapešća

Uključuje Quick Disconnect, Multi-Flex Wrist, Flexion Wrist i Short Wrist.

bebalance software

Bebalance software i bežična tehnologija smješteni su unutar bebionic šake. Omogućuju jednostavnu prilagodbu funkcija kako bi odgovarale željama i potrebama korisnika.

Odabir položaja palca

Mogućnost odabira položaja palca i ugrađeni sezori omogućuju obavljanje aktivnosti koje do sada nisu bile moguće.

Automatski hvat

Automatski hvat znaći znatno manje nezgoda budući da se bebionic šaka autoatski prilagođava jačinu hvata kada osjeti da predmet klizi.

Odmicanje prstiju

Odmicanje prstiju omogućuje prirodne pokrete i skupljaju se kada se sudare s predmetom ili čovjekom.

Trajna kontrukcija

Trajna konstrukcija i napredni materijali omogućuju da bebionic ruka može držati do 45 kg. Stoga korsnik bez ustezanja može baratati težim predmetima ili se podići iz sjedećeg položaja uz potporu ruke.

Inovativan dizajn dlana

Inovativan dizajn dlana štiti bebionic ruku od udaraca i oštećenja i čini ruku tišom nego ikad.

Mekani jastučići prstiju

Mekani i široki jastučići prstiju omogućuju sigurno i pouzdano hvatanje predmeta.

Vrste hvatova

Aktivan kažiprst

Opcija aktivan kažiprst specifičnost je za bebionic3 šaku i čini ju jedinom šakom na tržištu koja omogućuje rukovanje predmetima koji imaju okidač, sklopku ili nešto slično, poput različitih sprejeva, sušila za kosu i alata.

Kod ovoga hvata ruka obuhvaća predmet dok kažiprst kontrolira i izvršava radnju.

Opaska: bebionic3 se nikada ne bi trebao koristiti za upravljanje oružjem.

Zatvorena šaka

Uz bebionic3 jedinstvenu opciju zatvorene šake moguće je upravljati polugama i pritiskanje gumba. Može se koristiti tijekom vožnje za upravljanje različitim automobilom, paljenje i gašenje aparata u kučanstvu, isl. Također, ovaj položaj koristan je i kod oblačnja jer u tom položaju ruka lakše klizi kroz odjeću.

Odmicanje prsta

Hvat odmicanja prsta je odličan za podizanje i držanje tankih predmeta. Može se koristiti prilikom hranjenja za držanje pribora ili prilikom pranja zubi za četkicu. Također, može se koristiti za podizanje papira, letaka ili novina.

Ispružen kažiprst

Izgleda upravo tako kako se zove – ispružen kažiprst. Ovaj položaj omogućuje zadatke kao što su pritisak malih gumba, korištenje tipkovnice, korištenje kućnog zvonca.

Hvat kuka

Ukoliko je potrbno nešto nositi kuka hvat je savršeno rješenje. U tom položaju moguće je prenostiti sve i svašta, od aktovke do prtljage ili vrećica iz trgovine.

Ključ hvat

Ključ hvat idealan je za nošenje tankih ravnih predmeta kao što su tanjuri, kreditne kartice i komadi papira. Omogućuje preciznu kontrolu i korisnik može izvršavati precizne zadatke kao npr. otključavanje vrata.

Miš hvat

Miš hvat idealan je za korištenje na radnom mjestu ili kod pregledavanja interneta ili igranja videoigrica kod kuće. Potpuno jedinstvena značajka i hvat kod bebionic protetičke šake dizajnirana za rad s računalom.

Otvoreni dlan

Položaj otvorenog dlana omogućuje prirodno i sigurno nošenje zdjeliva ili tanjura.

Prstohvat

Kod opcije prstohvat palac i kažiprst se približavaju i dodiruju i omogućuju rukovanje različitim malim predmetima, ključevima od auta, kovanicama, olovkama.

Hvat rukovanja

Prilikom rukovanja, bacanja lupte, korištenja različitih alata kod kuće ili u vrtu ili jedenja voćke, ovaj hvat daje potrebnu odmjerenu snagu gvata za izvršavanje zadatka.

Precizan hvat zatvorene šake

Precizan hvat zatvorene šake omogućuje brzo i pouzdano podizanje malih predmeta. Kod ovoga hvata palac i kažiprst su aktivni dok su ostali prsti sklopljeni.

Precizan hvat otvorene šake

Precizan hvat otvorene šake je još jedan način za brzo i precizno podizanje i rukovanje malim predmetima. Kod ovoga hvata aktivni su palac i kažiprst dok su ostali prsti ispruženi

Opušteni položaj šake

Kada se ršaka ne koristi aktivno, ovaj položaj doprinossi prirodnom izgledu ruke.

Hvat s tri prsta

Hvat s tri prsta koristi se za držanje i rukovanje različitim svakodnevnim predmetima kao što su ključevi, kovanice ili olovke.