Omo Neurexa ortoza za rame

Stabilizacija ramena nakon kapi pomoću ortoze za rame Omo NeurexaPrednosti vidljive na prvi pogled

Suzbijanje boli

Ortoza za rame Omo Neurexa zamjetno suzbija i ublažava bol koja je uzrokovana malpozicijom ramenog zgloba. Vraćanjem vašeg u bolji položaj, ortoza suzbija uzrok vaših poteškoća. Važno je suzbiti bol kako biste se mogli usredotočiti na trening hoda.

Rani početak rehabilitacij

Što prije započnete s rehabilitacijom, veća je šansa za uspjeh. Uz ortozu za rame Omo Neurexa, vaše se rame sigurno stabilizira kako biste se u potpunosti mogli usredotočiti na kretanje i trening hoda. Bolje je što prije započeti s rehabilitacijom kako ne biste od samoga početka usvojili nepravilne obrasce kretanja.

Poboljšano držanje tijela

Postavljanjem vašeg ramena u pravilan položaj pomoću ortoze za rame Omo Neurexa, ispravlja se i cjelokupno držanje tijela. To utječe i na vaš obrazac hoda koji ponovno postaje prirodniji i neometan. Nadalje, trebali biste izbjegavati naprezanje mišića na samo jednoj strani tijela ili prenaprezanje živaca, ligamenata i tetiva, budući da bi to moglo rezultirati bolovima koji nisu vezani uz vašu ozljedu ramena.

Ugodan materijal

Ortoza za rame Omo Neurexa izrađena je od jako mekanog i ugodnog materijala (Outlast) koji se može prati u stroju za pranje rublja na 40°. Mekani rubovi sprječavaju grebanje i nastanak rana. Ako nosite ortozu čitav dan, važno je i smanjenje razine znojenja. Zbog toga je ortoza za rame Omo Neurexa izrađena od materijala koji regulira temperaturu i koji vam pruža potreban osjećaj udobnosti. Područja za podlakticu i rame na ortozi spojena su s unutarnje strane silikonskim trakama te zbog toga ortoza ne može skliznuti prema dolje.

Sigurno rukovanje

Pričvrščivaći s gumbom u različitim bojama olakšavaju ispravno postavljanje ortoze. Ortoza za rame Omo Neurexa može se u potpunosti otvoriti, a time i jednostavnije postaviti. Vaš terapeut ili ortopedski tehničar prilagodit će ortozu vašim potrebama. Vašim članovima obitelji ili pomoćnicima također će se objasniti pravilna primjena ortoze kako bi vam mogli pomoći postaviti ortozu ako to bude potrebno.

Funkcionalnost

Ortoza za rame Omo Neurexa dio je linije proizvoda Neurexa. Razvijena je u bliskoj suradnji s liječnicima i terapeutima, a osobito je namijenjena pacijentima koji su doživjeli kap. Kao važno medicinsko pomagalo za rehabilitaciju, potpomaže aktivno kretanje.

Bol u ramenu je česta pojava nakon kapi ili drugih bolesti. U tom slučaju gornja kost ruke (glava ramene kosti) nalazi se u nepovoljnom položaju. Ortoza za rame Omo Neurexa vraća ju u ispravan položaj te na taj način uklanja uzrok boli. Ovo je važno ako se želi započeti s ranijom ciljanom rehabilitacijom. Naš cilj je pomoći vam da se vratite u poznatu društvenu i radnu okolinu što je prije moguće.

Ortoza za rame Omo Neurexa sastoji se od dva dijela – manžete za rame i manžete za podlakticu. One su spojene pomoću dva remena. Ortoza pokriva veliku površinu područja ramena i ima pozitivan učinak na tzv. proprioceptore – to znači da zamjećujete koliko vam se rame pomiče u prostoru i koji položaj zauzimate. Na taj način poboljšava se vaše cjelokupno držanje tijela, što ima pozitivan učinak na neometan i ujednačen obrazac hoda. Patela za stimulaciju mišića, koju pomoću čičaka možete jednostavno pričvrstiti na unutarnji dio ortoze za rame, omogućuje pružanje dodatne stimulacije oslabljenim mišićima.

Indikacije

Bol u ramenu i disfunkcija ramena (uključujući subluksaciju), primjerice nakon kapi, hernije intervertebralnog diska u vratnoj kralježnici, oštećenja perifernih živaca itd.

Preuzimanja

Molimo preuzmite datoteku:

Često postavljena pitanja


Dodatni proizvodi

Slični proizvodi