Klinička slika i simptomi

Ozljede ligamenata, zglobova, kostiju, djelomična ili potpuna paraliza nogu: osnovne kliničke slike su raznolike.

Dobiti detaljne informacije o raznim kliničkim slikama i simptomima, mogućnostima terapije i dijagnostičkim metodama izrazito je važno.

Jednako bitno je biti opskrbljen najkvalitetnijim pomagalima kao što su, primjerice, specifične ortoze i steznici koji mogu ublažiti vaše tegobe.

Integrirani pristup omogućen je u sjedištu Ottobock Adria u Svetoj Nedelji u suradnji s Poliklinikom Sveta Nedelja. Kombinira najmoderniju tehnologiju koja dolazi iz Ottobocka, iskusne i educirane ortopedske tehničare te vrhunsku uslugu i brigu za pacijente specijalista ortopeda, specijalista fizikalne medicine i rehabilitacije i fizioterapeuta.


Moždani udar

Moždani udar nastaje zbog poremećaja cirkulacije u mozgu. U većini slučajeva je ishemijski (to znači da je arterija začepljena ugruškom i krv ne može doći do dijelova mozga iza začepljenja), rjeđe hemoragijski (uzrokovan puknućem krvne žile i izlijevanjem krvi u okolno tkivo). Posljedica bez obzira na vrstu je nedovoljna opskrba mozga kisikom i hranjivim tvarima.

više

Padajuće stopalo

Padajuće stopalo opisuje nemogućnost dizanja prednjeg dijela stopala uzrokovano slabošću mišića koji su za to zaduženi. Kao poljedicu vidimo hod u kojem se prsti vuku po podu ili kako bi se to spriječilo osoba diže kuk na toj strani, odnosno “kruži” s tom nogom. Takav hod osim što povećava rizik zapinjanja prstiju i pada, ubrzava degenerativne procese na kralježnici i kukovima obzirom na neprirodan hod. Češće je jednostrano.

više

Post-polio sindrom

Poliomijelitis je zarazna virusna bolest koja utječe na čovjekov živčani sustav. Obzirom da se danas provodi cijepljenje protiv ove bolesti, vrlo je rijetka. Post-polio sindrom javlja se godinama nakon preboljele bolesti. Nije zarazan i mogu ga razviti samo osobe koje su u prošlosti preboljele poliomijelitis. Točan uzrok je nepoznat.

više