Vještine svakodnevnog života

Individualna rješenja za opskrbu pomagalima društva Ottobock pomažu vašem djetetu pri optimalnom razvoju i sudjelovanju u društvenom životu. Pomažu vašem djetetu razviti svoju autonomiju i samostalnu aktivnost, izbjegavajući pri tome malpozicije. Njihova je osnovna svrha poticati mobilnost vašeg djeteta (terapeuti u ovom slučaju govore o „vertikalizaciji“, što znači ustajanje u smjeru suprotnom od smjera djelovanja gravitacijske sile); ovo je temeljni preduvjet za cjelokupni razvoj vašeg djeteta.

Motorički razvoj djeteta odvija se u pojedinačnim fazama koje prate prirodni vremenski slijed. Može ih se približno odrediti kao ležanje, sjedenje, stajanje i konačno, samostalno kretanje u vidu hodanja. Zakašnjeli razvoj prema definiciji usporava kasniji napredak. Neki zaostaci u razvoju mogu izazvati čak i nepopravljivu štetu, npr. nepravilan razvoj kuka djeteta. Takva se malpozicija može pojaviti kod, primjerice, nepravilnog razvoja kuka.

Optimalan izbor medicinskih proizvoda pruža vam prikladne proizvode za svaku dob, za odgovarajuće stanje razvoja i za sve svakodnevne situacije. Ukratko: najranije moguće pružanje potpore za sprječavanje nepravilnog razvoja putem medicinskih proizvoda isplatit će se u preostalom dijelu života vašeg djeteta.

Ovdje možete vidjeti nekoliko primjera:

• Bebama ovo može predstavljati sustav za pozicioniranje koji im pruža potporu za vrijeme igranja.

• Sjedni sustav može pružiti potrebnu potporu u razdoblju kad se dijete počinje hraniti čvrstom hranom, ali i kasnije dok je dijete u vrtiću ili školi.

• Stajalice su popularni medicinski proizvodi za komunikaciju u razini očiju ili za uporabu u sklopu terapije.

• Pomagala za hodanje, hodalice s kotačićima i elektromotorna invalidska kolica omogućuju aktivno sudjelovanje za vrijeme igre s vršnjacima.

Putem naših inovativnih medicinskih proizvoda nudimo vašem djetetu mogućnost optimalnog razvoja.


Hranjenje

Naši sjedni sustavi i terapijske sjedalice pružaju potporu vašem djetetu sprječavajući pri tome malpozicije koje ometaju vaše dijete dok jede i pije.

više

Vrijeme za odmor i igru

Naša razna pomagala za hodanje pomažu vašem djetetu razviti i vježbati važne funkcije vezane uz stajanje i hodanje kako bi moglo suočiti sa svijetom.

više

Osobna higijena i kupanje

Naša pomagala za tuširanje i kupanje čine obavljanje dnevne higijene pod tušem ili u kadi puno jednostavnijima i za roditelje i za dijete.

više

Vrtić i škola

Stabilno i udobno sjedenje nužno je kako bi se vaše dijete moglo pripremiti za život. Naši sjedni sustavi i stolci za pomoć prilikom aktivnosti stabiliziraju i pružaju potporu vašem djetetu.

više

Terapija i stajanje

Za djecu koja se ne mogu samostalno ustati razvili smo sustave za pomoć pri stajanju kako bi udovoljili njihovim raznovrsnim potrebama.

više

Prijevoz i putovanja

Naša invalidska dječja kolica i obična dječja kolica pružaju vašem djetetu potrebnu stabilnost i smanjuju opterećenje za vrijeme kretanja.

više